Bild på Anna Hållams, fotograf Jönköping, Sverige

Om mig

Min fotografhistoria börjar i New York runt 2000. Det var där jag vågade satsa på att utbilda mig till fotograf och där jag gjorde min första fotobok ” De nya utvandrarna”, om svenskar i staden.

Men det var framför allt nyhetsfotografering som lockade mig och jag har under många år arbetat som nyhetsfotograf på bland annat Expressen och med uppdrag för TT. Idag fotar jag även mat, resor, porträtt och har också haft förmånen att medverka som fotograf i en rad böcker. Min bakgrund som nyhetsfotograf har lärt mig mycket och fortfarande har jag stor nytta av att snabbt kunna hitta vinklar, hitta känslan som ska förmedlas och att leverera under press.

Jag samarbetar med contentbyråer som OTW, Spoon och Make your Mark, flera bokförlag och är knuten till bildbyrån TT. Men jag driver också helt egna projekt där jag tar ett övergripande ansvar för kundens visuella kommunikation. Särskilt kul tycker jag det är när jag får förtroendet att lyfta fram nya sidor, utmana och leverera det lite oväntade.

Min studio ligger i Jönköping och dit är ni varmt välkomna – både för fotografering eller på en kaffe!

Anna